Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2018 r.
Nr i typ projektu |
Temat |
Kierownik |
Termin realizacji |
||
KATEDRA BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI |
|||||
1701 OPUS |
Wpływ bakterii probiotycznych oraz liganów receptorów Toll-podobnych na wzrost i zróżnicowanie komórek nabłonkowych jelita cienkiego - badania w modelu organotypowej hodowli trójwymiarowej pochodzącej z zarodków kurzych |
dr Małgorzata Pierzchalska |
2014.02.10 - 2018.01.09 |
||
KATEDRA INŻYNIERII i APARATURY PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO |
|||||
1717 MINIATURA |
Badanie właściwości reologicznych i fizykochemicznych żywności aerowanej wytwarzanej metodą ciągłą |
dr inż. Maciej Kabziński |
2017.10.27 – 2018.10.26 |
||
1718 MINIATURA |
Zastosowanie nano- i mikrofakcji skrobiowych jako potencjalnych stabilizatorów emulsji spożywczych |
dr inż. Joanna Kruk |
2017.10.27 – 2018.10.26 |
||
KATEDRA TECHNOLOGII WĘGLOWODANÓW |
|||||
1705 OPUS |
Możliwości kontroli procesu retrogradacji skrobi |
prof. dr hab. Marek Sikora |
2014.09.10 - 2018.03.09 |
||
KATEDRA TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ i KONSUMPCJI |
|||||
1716 MINIATURA |
Ocena wpływu dodatków smakowych - tzw. "zamienników" soli - na powstawanie estrów monochloropropanodioli w wytrawnym pieczywie piekarniczym |
dr inż. Anna Sadowska-Rociek |
2017-09-01 - 2018-08-31 |
KATEDRA CHŁODNICTWA I KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH |
|||||
1715 MINIATURA |
Wpływ charakterystyki spektralnej światła LED na zawartość składników biologicznie aktywnych w kiełkach jadalnych |
dr inż. Grzegorz Fiutak |
2017-09-01 - 2018-08-31 |