Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2018 r.

 

Nr i typ projektu

Temat

Kierownik

Termin realizacji

KATEDRA BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

1701 OPUS

Wpływ bakterii probiotycznych oraz liganów receptorów Toll-podobnych na wzrost i zróżnicowanie komórek nabłonkowych jelita cienkiego - badania w modelu organotypowej hodowli trójwymiarowej pochodzącej z zarodków kurzych

dr Małgorzata Pierzchalska

2014.02.10 - 2018.01.09

KATEDRA INŻYNIERII i APARATURY PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO

1717 MINIATURA

Badanie właściwości reologicznych i fizykochemicznych żywności aerowanej wytwarzanej metodą ciągłą

dr inż. Maciej Kabziński

2017.10.27 – 2018.10.26

1718 MINIATURA

Zastosowanie nano- i mikrofakcji skrobiowych jako potencjalnych stabilizatorów emulsji spożywczych

dr inż. Joanna Kruk

2017.10.27 – 2018.10.26

KATEDRA TECHNOLOGII WĘGLOWODANÓW

1705

OPUS

Możliwości kontroli procesu retrogradacji skrobi

prof. dr hab. Marek Sikora

2014.09.10 - 2018.03.09

KATEDRA TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ i KONSUMPCJI

1716 MINIATURA

Ocena wpływu dodatków smakowych - tzw. "zamienników" soli - na powstawanie estrów monochloropropanodioli w wytrawnym pieczywie piekarniczym

dr inż. Anna Sadowska-Rociek

2017-09-01 - 2018-08-31

KATEDRA CHŁODNICTWA I KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH

1715 MINIATURA

Wpływ charakterystyki spektralnej światła LED na zawartość składników biologicznie aktywnych w kiełkach jadalnych

dr inż. Grzegorz Fiutak

2017-09-01 - 2018-08-31

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek