Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2009 r.
Nr grantu |
Temat |
Kierownik |
Termin realizacji |
Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności |
|||
1651 |
Wpływ dodatku acetylowanego adypinianu diskrobiowego na właściwości fizyczne, chemiczne i sensoryczne ketchupów |
Prof. dr hab. Teresa Fortuna |
09.05.2008-29.08.2009 |
1691 |
Wpływ skrobi modyfikowanych na reologiczną i termiczną stabilność żeli ze wsadem wiśniowym |
Prof. dr hab. Teresa Fortuna |
08.05.2009-15.11.2009 |
Katedra Żywienia Człowieka | |||
1631 |
Wpływ indywidualnych izomerów sprzężonego kwasu linolowego (cis-9, trans-11 i trans-10, cis-12 CLA) na progresję i regresję zmian miażdżycowych oraz ekspresję genów metabolizmu lipidowego u myszy genetycznie zmodyfikowanych ApoE/LDLr |
Dr Renata Kostogrys |
29.10.2007-28.10.2009 |