Projekty Badawcze - Granty zrealizowane

Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2009 r.

Nr grantu

Temat

Kierownik

Termin realizacji

Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności

1651
promotorski

Wpływ dodatku acetylowanego adypinianu diskrobiowego na właściwości fizyczne, chemiczne i sensoryczne ketchupów

Prof. dr hab. Teresa Fortuna

09.05.2008-29.08.2009

1691
promotorski

Wpływ skrobi modyfikowanych na reologiczną i termiczną stabilność żeli ze wsadem wiśniowym

Prof. dr hab. Teresa Fortuna

08.05.2009-15.11.2009

Katedra Żywienia Człowieka

1631
własny

Wpływ indywidualnych izomerów sprzężonego kwasu linolowego (cis-9, trans-11 i trans-10, cis-12 CLA) na progresję i regresję zmian miażdżycowych oraz ekspresję genów metabolizmu lipidowego u myszy genetycznie zmodyfikowanych ApoE/LDLr

Dr Renata Kostogrys

29.10.2007-28.10.2009

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: Katarzyna Chyłek