Wykaz projektów zrealizowanych na Wydziale Technologii Żywności w 2008 r.
Nr grantu |
Temat |
Kierownik |
Termin realizacji |
Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności |
|||
1615 |
Wpływ oddziaływania pola mikrofalowego na właściwości układów maltodestryn z sacharozą i jej zamiennikami - promotorski |
prof. dr hab. Teresa Fortuna |
13.05.2007-16.08.2008 |
Katedra Surowców i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego |
|||
1570 |
Wpływ obróbki wstępnej na jakość mrożonek i konserw sterylizowanych z wybranych grzybów jadalnych |
dr hab. Grażyna Jaworska. prof. UR |
18.11.2005-17.05.2008 |
1589 |
Zmiana zawartości wybranych związków przeciwutleniających, barwników i składników mineralnych w przygotowaniach do spożycia mrożonkach warzywnych w zależności od obróbki wstępnej przed mrożeniem i warunków składowania |
dr hab. Piotr Gębczyński |
20.09.2006-19.09.2008 |
Katedra Technologii Węglowodanów |
|||
1591 |
Zastosowanie promieniowania mikrofalowego w bezodpadowych procesach otrzymywania skrobi utlenionej |
dr inż. Marcin Łukasiewicz |
21.09.2006-20.09.2008 |
1620 |
Wpływ właściwości skrobi i pentozanów na wartość wypiekową całoziarnowej mąki z polskich odmian żyta |
Prof. dr hab. Anna Nowotna, |
17.09.2007-16.05.2008 |